sobota 14. prosince 2013

Odličovací tampóny hand made

Díky, že jste přišli. Máme nové stránky, tak Vás na ně nyní přesměrujeme...

Odličovací tampóny v síťce – dárek, který před nějakou dobou vykouzlil na Barčině obličeji úsměv. Nevím, zda myšlenkou, realizací nebo samotným faktem, že dostala dárek.  Ale radost byla na obou stranách. Z mé strany také proto, že jsem konečně využila odřezků a odstřižků úpletů a froté, které schovávám a vždy plánuji, co vše z nich ještě udělám…
Je to velice snadné, tak to pojďte zkusit s námi. Moje odličovací tampóny jsou tvořeny třemi vrstvami úpletu a jednou vrstvou froté s PUR zátěrem.  PUR membrána nepropustí tekutinu na opačnou stranu, proto je možné využít obě strany tampónu – jednu na odličovací mléko, druhou na odličovací vodu.  Myšlenka je taková, že stranou froté začínáme odlíčení – obličej masírujeme a odstraňujeme líčidla. Stranou z úpletu obličej dočistíme a pohladíme. Materiály je možné změnit, takový hebký aksamit nebo bambusové froté jsou také vhodné. Síťovaný pytlíček slouží k ukládání použitých tampónů a následnému praní.


Co budeme potřebovat:
  •           Úplet, froté, aksamit – na dotek příjemné savé látky. 
  •           Sklenici – jako šablona kolečka, měkkou tužku
  •           Plastovou brzdičku, provázek, kousek síťované záclony
  •          Nůžky, šicí stroj a běžné potřeby pro šití



Začínáme...

Připravíme si potřebný materiál


Na látky kreslíme kolečka, následně vystřihneme



Vrstvíme kolečka na sebe – já mám tři kolečka úpletu a jedno kolečko froté
Sešpendlíme a po obvodu obšijeme – hustým entlovacím stehen (cik cak) nebo overlokem – šijeme, dokud nedosáhneme požadovaného počtu odličovacích tampónů :o)


Ušijeme síťovaný pytlíček – látku 15 x 30 cm přehneme na polovinu (15 x 15 cm), sešijeme ze dvou stran – vytvoříme pytlík. Horní okraj přehneme do rubu a v kraji prošijeme. Necháme cca 2 cm nesešité pro provlečení šňůrky.


Provlečme šňůrku, na konce navlečeme plastovou brzdičku a zafixujeme uzlem.


A máme hotovo – dárek můžeme doplnit o plastový nalepovací háček (pro pověšení pytlíčku do koupelny) a odličovací mléko či vodu.



Osobně ušité odličovací tampóny používám a mohu doporučit.
Mějte se krásně a šijte s námi.
d.



1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...