neděle 23. února 2014

Baldachýn – domeček nad postel

Díky, že jste přišli. Máme nové stránky, tak Vás na ně nyní přesměrujeme...

Také doma stavíte domečky z polštářů, dek, židlí a stolů? Pokud ano, možná Vás zaujme dnešní tip jak rychle vytvořit domeček přímo v dětské posteli. K dětské postýlce jsem si šila celý baldachýn a spotřeba látky byla již na takto malou postýlku značná, proto doporučuji pro větší postel (naše postel je 90x200 cm) použít koupený základ baldachýnu – síť BRYNE za 129 Kč z IKEA. Za tuto super cenu máte síťový základ, horní obruč i kroužek pro zavěšení. Síť podle vlastní fantazie nazdobíte. Já obšila složeným proužkem látky vstup a na horní obvod kruhu dvě velikosti vlaječek.  Doma je naprostá spokojenost. V létě navíc můžete baldachýn použít jako ochranu proti hmyzu.




Postup šití vlaječek:
  1. lícem na sebe položte dva pruhy látky, 
  2. vyznačte strany trojúhelníků, 
  3. rozstříhejte (rozřežte), 
  4. jednotlivé strany trojúhelníků v kraji prošijte, 
  5. sestřihněte vrchol, protočte lícem ven, vyžehlete, 
  6. z lícové strany prošijte

Menší vlaječky jsem našila do pásku (postup stejný jako při šití vlaječek řetěz vzpomínek popis zde).

Na baldachýn jsem nejprve našila dlouhé vlajky, které neměly začištěný horní okraj. Dlouhé vlajky překrývají malé vlaječky našité do pásku (pásek překryje okraj dlouhých vlajek).

d.

3 komentáře:

  1. Dobrý den, úžasný blog, krásné věcičky, rady a nápady. Moc chválím. Určitě bych přivítala více střihů a návodů, např. aktuálních - maškarních, jarních, doplňky na léto (tašky, polštáře apod.)...
    Srdečné díky, že jste, Libu

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, děkujeme za milý komentář. Na dalších návodech a střizích se průběžně pracuje, ale s dětmi za zády to jde někdy ztuha :-). Snaha je naší práci zintenzivnit, takže by se mohlo brzy objevit něco maškarního, něco jarního až letního atd. Tašky a polštářky zatím v plánu nejsou, ale co není může být.
    Jestli čte náš blog paní Adéla, která chtěla návod na navlékací kroužky pro děti, tak ji zdravím a můžete se už brzy na tento návod těšit, přesto, že jsme psali, že v plánu není. :-)
    Pěkný den všem. b.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...