pondělí 18. června 2012

Konstrukce dětských střihů

Téměř vždy, když večer (v noci) usedám k šicímu stroji, vzpomenu si na svojí mamku. Maminka mi šitím splnila mnoho přání a hlavně díky ušitým hračkám, oblečkům a doplňkům k panenkám, jsem byla hvězda mezi dívkami. Mamka také šila hodně oblečení a to ještě v době minulé, kdy prý nic nebylo.
Vždy když jsem něco chtěla, říkala jsem jí „To uděláš jen vrr vrr na stroji a je to“. Dnes vím, že to vrr vrr bylo mnohdy dlouho do noci. No mamky jsou prostě šikovné a já doufám, že až naše malá začne vyslovovat svoje nároky, snad budu taky tak skvělá :o).
Nyní mamka už moc nešije a já doma nacházím různé poklady. Našla jsem i časopis „odíváníčko – módní katalog pro děti“ z roku 1981 a tam mě zaujala podrobná konstrukce dětských střihů i s postupem vyhotovení. Vytvoříte si střih, který přesně odpovídá velikosti Vašeho dítěte na základní kusy oblečení – kalhoty, košilka, pláštěnka, kabátek, šatová sukýnka.
Popis konstrukce s postupem naleznete zde .

3 komentáře:

  1. Dnes som nahodou natrafila na tento blog a mam pocit, ze som nasla poklad :-) dakujem za velke inspiracie a navody, urcite sa pokusim pre decka nieco zostrojit:-) Veronika

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den Veroniko,
    děkujeme za milý komentář. To vždy potěší. Budem se snažit přidávat do truhlice s pokladem i další drahokamy. :-)
    Bára

    OdpovědětVymazat
  3. I ja dnes našla Váš web náhodou...a s trochou nostalgie jako bych psala Váš úvod já sama...přeci stačí udlat vr vrrr...dnes už moje dcera prosí babičku aby vzala svoji mašinku a ušila kabelku:) tak se chytám šití a myslím, že mě kk mnohému isnpirujete! díky za to! obidvuju vás, a všechny mamky které kromě tvoření mají čas se o s¨to vše dělit:)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...