úterý 14. ledna 2014

Řetěz vzpomínek

Díky, že jste přišli. Máme nové stránky, tak Vás na ně nyní přesměrujeme...


Byla u nás velká oslava - Vanda oslavila tři roky. Vše bylo super, vše se povedlo a všem se u nás líbilo. Dlouho jsem přemýšlela o výzdobě na oslavu. Zadání bylo jednoduché - efektní, jednoduchá, rychle a snadno vyrobená a opakovaně použitelná. 

Pod stolem se šicím strojem mám krabici plnou zbytků látek. Jsou to zbytky nevelkých rozměrů a téměř od všech látek, které jsem měla kdy v ruce. Pokud takovou krabici nemáte, ani si jí nepořizujte. Často v ní hledám větší kousek a snažím se umístit na něj střih - práce marná. Po čase hledání a vybavených vzpomínek vše zůstává pod stolem s novými odstřižky. 

Díky řetězu z vlaječek jsem upotřebila zbytky všech velikostí, přiblížila se svému zadání a také vytvořila doplněk, který má různé i opakované využití. Řetěz může doplnit oslavy, zahradní slavnosti, dětský pokoj a vzpomínky na látečky máte na očích. 





Postup šití vlaječek je velice snadný:
1. z látky vystřihneme (vyřežeme) rovnoramenný trojúhelník, velikost podle zbytku látky - doporučuji řezat ze dvou látek položených lícem k sobě
2. látky (leží lícem k sobě) sešijeme podél stejných stran
3. sestřihneme vrchol
4. protočíme lícem ven, rubem dovnitř
5. vyrovnáme, přežehlíme, z lícu při kraji prošijeme
6. vlaječky všijeme do pásku, na konce přišijeme provázky pro uvázání
7. pásek je dlouhý (aby se vešly vlaječky) pruh látky široký cca10 cm, jehož delší strany jsou sežehleny ke středu, celý pásek je přeložen na polovinu

Barevné jmenovky se nejvíce líbily dětem.



Veselé oslavy a šijte s námi :o).
d.

1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...