neděle 21. července 2013

Kde koupit látky na šití?

Máme nové stránky, tak Vás na ně nyní přesměrujeme...

Kde na internetu koupit látky na šití všeho možného a být spokojený s nabídkou e-shopu, jeho přehledností, kvalitou služeb, rychlostí dodání i cenou?


Tahle otázka možná trápí nejednu švadlenku, a tak není na škodu podívat se některým obchůdkům trochu na zoubek.

Dům látek - je e-shopem firmy Látky Mráz, která má v Praze tři kamenné prodejny. Je tam široká nabídka všeho možného za slušné ceny. Najdete tady látky oděvní i dekorační. Obchůdek nabízí i velké množství zahraničních designových látek. Navíc v téměř každém čísle Praktické Ženy nebo Burdy vychází reklama se slevovým kupónem na 10%, tak toho neváhejte využít.

Batani - pěkný, přehledný obchůdek, který kromě jiného nabízí i různé funkční materiály za přijatelné ceny. Velmi dobrý je popis jednotlivých látek a ukázky hotových modelů, takže pokud se v látkách úplně nevyznáte, díky popisu najdete tu pravou.

Veselá jehlička - veselý, velice přehledný obchůdek plný krásných zahraničních látek. Stojí za to nakouknout aspoň pro radost. Kromě látek zde najdete i inspirující zahraniční knihy o šití.

Šijem dětem - jak název napovídá, v tomto obchůdku najdeme hlavně látky na šití pro děti, od dětského oblečení až po různé speciální látky a doplňky k šití látkových plen. Jedná se převážně o látky v bio kvalitě, bavlnu, bambus, merino atd.

Látky u Miruš - dle mého trošku méně přehledný obchůdek, ale bavlněné látky s potiskem všech možných i nemožných vzorů se tam dají sehnat za příjemné ceny. Jen pozor, cena je udávána za 1/2 metru látky. Zase tak nízké ceny tam nemají. :-)

Moraviatex - obchod s českou úpletovou metráží. Jde v podstatě o velkoobchod, ale nakupovat může každý, kdo se zaregistruje. Ceny jsou uvedeny bez DPH za kg materiálu a obvykle je min. objednatelné množství 3kg. Musíte tedy počítat s tím, že se Vám od jednoho materiálu sejde doma trochu víc, ale zase zde seženete bambusové, bio i funkční úplety za přijatelné ceny.

Bellet Fabrics - obchůdek s širokou nabídkou kvalitních zahraničních látek v ucelených kolekcích. Krásné místo pro potěchu oka. K naší škodě bude tento obchůdek v srpnu končit, takže je poslední šance, ukořistit některý z jeho skvostů.

U Melluzínky - nádherný obchůdek plný krásných látek. Vše přehledné, milým slovem a dokonalým popisem doplněné. Vstup jen na vlastní nebezpečí! :-)


Tento výčet obchůdků je jen zlomkem z toho, co český internet nabízí. Jsou to prostě naše oblíbené kochací destinace.:-) Pokud máte některá tip na supr obchůdek, který tady chybí, dejte nám o něm vědět a pokud projde i naší hodnotící stupnicí, do seznamu ho připíšeme.

b.

1 komentář:

  1. Díky autorkám moc za seznam, tak to projíždím a "valím oči" na ten výběr, nějak mě nenapadlo shánět látky na internetu a v kam. obchodě tady mají o dost menší výběr. Jen bych se chtěla zeptat, kterému obchůdku dáváte přednost vy? A jestli náhodou nemáte přehled ze kterého obchodu pošlou i vzorník látek (alespoň základní). Jsem skoro začátečník takže u toho co nemám doma, nemám odhad ani na gramáž, mačkavost a další vlastnosti, které prodejci uvádí.. Jediný vzorník jsem zatím našla v "šijem dětem". Díky moc. Monika

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...