neděle 19. února 2012

Jaké jsou doplňky a pomůcky k látkovým plenkám?

Pro usnadnění látkování si můžete pořídit i spoustu doplňku, které vám práci s plenkou a péči o ně usnadní. Kromě níže uvedených zde můžeme zařadit i prací prášky, mýdla, soli na skvrny, lanolin na impregnaci, nejrůznější přenosné a skladovací tašky na pleny, ubrousky apod.

Separační vložky

Separační vložky se vkládají do plenek a izolují dětský zadeček od vlhké plenky. Propouští moč, ale stolici zadrží a chrání tak plenku před přílišným znečištěním. Separační vložku se stolicí jednoduše vyhodíme. Počurané separačky lze prát s ostatními plenkami (doporučujeme prát v síťce) a používat opakovaně. Separační vložky můžeme koupit jako přírodní rozložitelné (z celulózy nebo viskózy) nebo umělé (z polypropylenu). Umělé je nutné vyhazovat do komunálního odpadu a přírodní lze splachovat do WC, ale doporučujeme nesplachovat ani ty, protože hrozí ucpání odpadního potrubí. Další variantou jsou separační vložky pratelné z fleecu nebo suedecloth.

Kyblík na pleny

Kyblík s víkem slouží pro ukládání použitých plenek určených k praní.

Síťka na pleny

Síťka usnadní manipulaci s plenami při přendávání do pračky. Do kyblíku umístíme síťku a použité plenky házíme rovnou do ní. Před praním síťku s plenkami jednoduše přendáme do pračky a vypereme.

Snappi sponka

Snappi sponka slouží k upevňování tvarovaných, vícevrstvých nebo čtvercových plen. Fixuje plenku bez vlastního zapínacího systému na místě. Snappi sponka však nedrží na všech materiálech a tak ji nelze použít kdykoli.

Extendor

Slouží k prodloužení kojeneckého body mezi nožičkami. Látkové pleny jsou objemnější než pleny jednorázové a tak se stává, že velikost oblečení, kterou by Vaše dítě s jednorázovkou ještě nosilo, máte problém s látkovýma plenkami mezi nožičkama zapnout. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...